felho3Sosem tudhatjuk pontosan, hogy mit hoz majd a jövő, ennek ellenére már most kezd körvonalazódni, hogy milyen trendek fogják uralni a web design-t 2014-ben. Bizonyos elemekkel egyre többet találkozhatunk, használatuk egyre népszerűbb különböző weboldalakon, és ha így folytatódik, uralni fogják az internetet a következő évben. Íme pár stílus, amire érdemes odafigyelni, mert sokat fogunk vele találkozni 2014-ben.

  1. Neon fények: Az utcán és a boltokban már mindenfelé látni a neon színek használatát, és ez a divat már az interneten is terjed. A rikító sárga, kék vagy lila neon színek talán mindenkinek tetszik, van, akinek ez túl sok, de nagyon hatékony, hogy felkeltse az olvasók figyelmét.
    http://www.smartcheck.me/wp-content/uploads/2013/08/trends_in_webdesign_2-300×175.png
  2. Feltűnő tipográfia: a megkülönböztető, háttérből kiemelkedő betűtípussal írt, nagy méretű logók használata egy másik látványos trend. Már 2013-ban is sok helyen láthattuk, de a kreatív és tekintetet lebilincselő tipográfiák jövőre is hódítanak majd.
  3. téglalap-design: Az egyik legfrappánsabb új trend, amely már most is hódít, a blocking, vagyis a több téglalapba vagy más geometriai formába rendezett tartalom. A különböző méretű és színű téglákba rendezett menüvel találkozhattunk már a Windows 8-nál, de sok más honlap is kreatívan alkalmazza ezt a design elemet. az egymás melletti elemekbe helyezett képekkel, szövegekkel és színekkel a látogató egy szempillantás alatt teljes képet alakíthat ki nemcsak a honlap tartalmáról, de a megjelenítendő vállalatról is.
  4. Minimalizmus: Nem kell sok faxni, hagyjuk, hogy a szöveg és a képek beszéljenek. Elég egy nagy kép, néhány egyszerű, menüpont tetszetős betűtípussal, egy színű háttéren. A kevesebb néha több, a honlap tervezésben is.
  5. Fekete-fehér:  Bár egyre több színt látunk a weboldalakon, a fekete-fehér design továbbra is népszerű. Ez az egyszerű trükk autenticitást és eleganciát kölcsönöz szinte bármilyen tartalomnak.
  6. Térképek: Manapság, amikor TomTom vagy Google Maps nélkül alig tudunk élni, a térképek vagy műholdas fotók elengedhetetlenek a honlapokról. Egyre gyakrabban előfordul, hogy a térkép nemcsak informatív tartalomként, de a „kapcsolat” oldal, vagy akár az egész honlap háttereként is szolgál

Forrás: http://www.smartcheck.me/en/web-design-trends-in-2014/

Fordította és a cikket írta: Csurgó Dénes