Oldal kiválasztása
Webdesign-tervezési kérdések

Gyakran feltett kérdések

A weboldalak tervezésével kapcsolatos gyakori kérdések és válaszok.

Ha nem találod meg a választ, kérdésedet felteheted itt!

 

 

Mennyibe kerül egy weboldal?

Erre a kérdésre nem könnyű válaszolni. Minden weboldal egyedi, a vállalkozásod igényeit figyelembe véve tervezzük meg. Nagyon sok kérdést felteszünk, megismerjük a vállalkozásod és ez alapján készítjük el az árajánlatot, több változatban.
(Pl. Egy egyszerű egyoldalas (one page) oldal + kapcsoplati oldal 100 ezer forint)
Kérd ajánlatunkat a webdesign@artconsult.hu email címen vagy itt!

Mennyi idő alatt készül el?

Célunk, hogy a lehető legrövidebb idő alatt elkészüljünk, de ez függ a weboldal méretétől, az egyedi igényeidtől, hogy a tartalmakat milyen gyorsan kapjuk meg és a menet közbeni módosítási kérésektől. Általában 2-8 hét között elkészülünk.

Mobil-barát lesz a weboldalam?

Igen. Ma már alapkövetelmény, hogy a weboldalak megfelelően reagáljanak a különböző eszközök képernyőire. Ezen kívül a keresők is büntetik a nem mobil-barát (nem responsive) weboldalakat.
A responsive webdesignról itt olvashatsz!

Ki írja a tartalmat?

A tartalmakat tőled várjuk, de szükség szerint segítünk, javasolunk tartalmi elemeket. DE a tartalom valódiságáért, a képek jogtisztaságáért te felelsz. A más tartalmának, képeinek felhasználása üzletileg és anyagilag károkat okoz a vállalkozásodnak. 

Keresőoptimalizált lesz a weboldalam?

Mi telepítjük a keresőoptimalizáláshoz (SEO) szükséges programokat, de az oldalakhoz a kulcsszavakat és az egyéb információkat neked kell megadnod. Természetesen segítünk a kulcsszókutatásban, tanácsot is adunk, de a vállalkozásodat te ismered a legjobban.

Van már weboldalam, csak frissíteni szeretném. Mi a teendőm?

Kérjük küld el a weboldalad url-jét (címét) és, írd le, hogy mit szeretnél. (re-design, responsive, stb) Ez alapján küldünk árajánlatot. 
Fontos tudnod, hogy mi wordpress weboldalakat készítünk, ha a mostani weboldalad nem wordpress weboldal, akkor át kell telepíteni.

Miért wordpress?

A wordpress a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer, rugalmas, könnyen kezelhető. Ma már a honlapok közel 50%-a wordpress alapon működik.

A wordpresshez egy nagyon modern építő sablont használunk. (ingyenes sablonnal, ami reklámokat tartalmazhat, nem dolgozunk.)

Biztonságos lesz a webhelyem?

A weboldal biztonságossá tételéhez SSL tanúsítványra van szükség, amit a tárhelyszolgáltatótól a legjobb igényelni a honlap elkészítése előtt. (utólag is lehet, de plussz munka és plussz költség a tartalom utólagos módosítása) Ennek költsége kb. 6ezer forint, de vannak olyan tárhelyszolgáltatók, akik a nagyobb csomagjaikhoz adják. 

Ma már tudatosak az internetezők, nagyobb bizalommal vannak a biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező weboldalakkal szemben és a keresők is előbbre sorolják az SSL tanúsítvánnyal rendelkező honlapokat. (url sávban kis lakat és https: url)

Ha a honlapon online kommunikáció történik, akkor alapkövetelmény az SSL tanúsítvány.

Biztonsági szempontból fontos még a honlapokat pásztázó robotok és hackerek elleni védekezés. Ehhez a szükséges programok ingyenes verzióját telepítjük. Ez rendszerint elegendő védelmet biztosít, de tájékoztatunk a fizetős verzió funkcióiról is, ha szükségesnek tartod, akkor előfizethetsz rá és a beállításokat mi elvégezzük.

Fogom tudni kezelni a weboldalam?

Igen. A weboldal átadásánál mindenre megtanítunk, a dokumentáció elérhető az oldalról angol nyelven.

Ha segítségre van szükségem, mit tegyek?

Ír egy emailt vagy hívj telefonon. A honlap átadását követő 6 hónapban ingyen biztosítjuk a webhostingot, de egyszerű kérdésekben ezen időn túl is rendelkezésedre állunk, tanácsot adunk, ha nagyobb a probléma és több időt vesz igénybe, óradíjat számítunk fel, de a 6 hónapot követően átalánydíjas szerződést is köthetünk.

Össze lesz kötve a weboldalam a facebookkal?

Igen, több féleképpen is lehet, megbeszéljük a lehetőségeket.

Nincs weboldalam, nincs tárhelyem, hogy kezdjem?

Először kell egy jó domain név (erről itt olvashatsz).

A domain nevet ellenőrizni kell, hogy szabad-e (domain.hu oldalon vagy a kiválasztott tárhelyszolgáltató oldalán).

A domain nevet a tárhelyszolgáltatónál a tárhellyel együtt kell megrendelni. (ekkor kell az SSL tanúsítványt is igényelni, ha nincs benne a tárhely csomagban)

Mielőtt tárhelyszolgáltatót választassz, érdemes utána nézni, hogy mi a vélemény róla, probléma esetén mennyire segítőkészek és az árak és szolgáltatások is igen különbözőek. Ha wordpress oldalt szeretnél, akkor wordpress telepítésre alkalmasnak kell lennie.

Ha a domaint bejegyezték és elkészült a tárhely lehet telepíteni a programokat és elkezdeni a honlap építését.

A tárhely és domain regisztrációt is intézzük igény szerint. 

Mi a domain-tarhely.net tárhely szolgáltatóval dolgozunk, de, ha másnál szeretnéd azt is intézzük. 

 

 

 

Szeretném én elkészíteni a honlapomat, de segítségre lenne szükségem. Tudsz segíteni?

Igen, megbeszéljük, hogy milyen segítségre van szükséged és annak alapján adunk árajánlatot. Átalánydíjas vagy óradíjas szerződést kötünk. (átalánydíjas szerződést 6 hónapra vagy 1 évre kötünk)

A wordpresst, a sablont és a szükséges bővítményeket (cookie figyelmeztetés, biztonsági bővítmények, honlap optimalizáló bővítmények, stb) telepítését elvégezzük és segítünk elindulni. Az Elegant Themes Divi sablonjával dolgozunk, ezt tudjuk telepíteni. Ennek ára az átalánydíjas szerződésben benne van, az óradíjas szerződéshez külön számítjuk fel. Ennek díja: 15 000 forint. (ÁFÁ-t nem számolunk fel)

 

Bejegyzések