Oldal kiválasztása

Biztonság

Hogyan óvjuk meg weboldalunkat a támadásoktól?

Egy vállalkozásnak igen nagy károkat tud okozni, ha feltörik a honlapját, az elérhetetlenné válik.Ezért nagy figyelmet kell fordítanunk a weboldalak biztonságára, az internetes támadások kivédésére. Sajnos minden óvatosság és igyekezet ellenére megtörténhet, de sokat tehetünk, hogy csökkentsük a kockázatot:

I. SSL tanúsítvány

Biztonságos, titkosított csatorna az ügyfél és a szerver között. Biztosítja, hogy a személyes adatok, bankkártya adatok, bejelentkezési adatok ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe.
Nagyon fontos:
1. elsősorban mert ezzel védjük felhasználóinkat,
2. másodsorban, mert a felhasználók egyre tudatosabban használják az internetet, ha azt látják, hogy a böngésző kiírja, hogy “nem biztonságos”, akkor bizalmatlanná válnak.
3. A keresők előbbre sorolják az SSL tanúsítvánnyal (https://) rendelkező honlapokat.

II. Rendszeres frissítés

A programok készítői rendszeresen kiadnak frissítéseket, amikbe nem csak új funkciókat építenek be, hanem az időközben felfedezett biztonsági réseket is javítják. Nagyon fontos, hogy rendszeresen végrehajtsuk a frissítéseket. Egyes alkalmazásokat be lehet állítani automatikus frissítésre is. De rendszeresen ellenőrizni kell!

 

III. Biztonsági programok telepítése és futtatása

Nagyon fontos, hogy telepítsünk biztonsági programokat, amik védik oldalunkat a betörési kísérletekkel szemben. Ezt mi a honlap építésénél minden esetben megtesszük és be is állítjuk az optimális működést. (Ezeknek a programoknak az ingyenes változatai is nagyon jók, de bizonyos funkciókat csak a fizetős (pro) verziók tudnak.)

IV. Jó admin-név és erős jelszó használata

Nagyon fontos, hogy soha ne használjuk felhasználónévnek az admin szót. A robotok nagyon gyakran ezzel próbálnak bejutni az oldalunkra.
De a legfontosabb, hogy erős jelszót használjunk. Minimum 8-10 karaktert, amiben legyen kisbetű, nagybetű, szám és különleges karakter is. A jelszó ne tartalmazza a nevünket, a domain nevünket vagy olyan szót, ami a tevékenységünkre utalhat.

 

Ha a fenti 4 pontban foglaltakat betartjuk, máris sokat tettünk weboldalunk biztonságáért!

Weboldalad elkészülte után sem hagyunk magadra!
A kész weboldalt az induló tartalommal feltöltve, oktatással és dokumentációval adjuk át.
Az átadást követően 1 hónapig segítünk a honlap kezelésében, a felmerülő problémákat megoldjuk.

Igény szerint vállaljuk a honlapok karbantartását, frissítését átalánydíjas vagy óradíjas formában.